Laatste ontwikkelingen

Wilgen weer een kopje kleiner.

In de speeltuin is met het algemene werk op 18 Oktober  hard gewerkt aan het weer snoeien van de wilgentunnel en wilgen hut. Niet zomaar even een klein klusje. De wilgen doen het erg goed en waren dan ook al flink gegroeid. Omdat het zo hoog is kun je er niet altijd even makkelijk bij, maar met wat hulp middelen kwamen we een heel eind. Zo waren er een aantal druk bezig met de zijkanten en binnenkant van de tunnel en werd er met telescoop tangen de hoge takken verwijderd. Anderen zorgden er weer voor dat alles op de aanhanger werd geladen, zodat het vervolgens weer kon worden verwerkt in de takkenrillen. Er is flink wat afgereden want er kwam dan ook veel van af.

De tunnel en hut zien er weer netjes uit en de kinderen kunnen er weer lekker doorheen rennen. Komende tijd zullen we nog wat banden aanbrengen om de tunnel in model te houden. Van het voorjaar kunnen we dan de uitlopers weer gebruiken om te vlechten.

Binnenkort worden er nog wat extra planten geplaatst aan de zijkanten van de heuvel en zal het tussen de wilgentunnels opgehoogd worden.

Al met al dus een hele klus, maar we kijken weer voldaan terug op het resultaat. En dank aan iedereen, die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen!

Hans en Mireille van Os