Eetbare bostuin

Sinds november 2011 heeft NTV De Windhoek een eetbare bostuin. Deze is samen met tuinders en vrijwilligers volgens de principes van permacultuur opgezet. Iedereen kan kan hier komen wandelen, proeven, werken, oogsten en leren. Deze tuin is te vinden achter de grote werkloods, naast de bijenstal. Er zijn tal van bijzondere (bessen)struiken te vinden, vergeten groenten, kruiden, en veel heel-gewone-kruiden (wilde planten) die iedereen in haar/zijn tuin wiedt. Deze laatste groep planten zijn belangrijk in deze opbouwfase omdat zij vooral de bodem prepareren voor volgende generaties planten. Daarnaast zijn deze wilde planten zeer goed eetbaar én gezond.

 

Meer over permacultuur weten? Kijk op http://www.permacultuurnederland.org/
De eetbare bostuin staat op de kaart van http://www.duurzaamalmere.nl/eetbaar-almere/
Meehelpen op de bostuin
Iedereen kan komen helpen op afspraak en op de 'algemeen werkdagen' van de Windhoek. Elke maand wordt er gelijktijdig met het algemeen werk van de vereniging in de tuin gewerkt met een klein groepje mensen van 9.30 tot 12.00 uur. Heb je zin om (extra) te komen helpen, kun je contact opnemen met José Pappot
Rondleidingen
Op afspraak worden er rondleidingen (voor minimaal 3 personen) gegeven in de bostuin, waarbij uitleg en informatie over permacultuur, de eetbare bostuin en eetbare wilde planten wordt gegeven.
Contact
Voor meer informatie en afspraak maken kunt u contact opnemen met Yolanda Schuurmans.
06 18151283
yolandaschuurmans@versatel.nl